Roder HTS Structures

RÖDER Familiens historie

Grundlægger og administrerende direktør - Heinz RöderFamilienavnet Röder er i over 50 år blevet sammenkoblet med teltbranchen, lige fra Heinrich Röders pionerdage i 1959 med udlejning af telte til den nuværende højkapacitetsproduktion og globale distribution af moderne, modulopbyggede midlertidige konstruktionssystemer.

I dag er det familieejede firma, RÖDER HTS HÖCKER GmbH, førende inden for design og konstruktion af midlertidige teltsystemer, under ledelse af Heinrich Röders søn, Heinz Röder. Heinz Röder etablerede i 2001 det nye firma og sikrede dermed, at familietraditionen kunne fortsætte.

En kort historie om Röder-familiens tilknytning til denne industri:

1959       Röder familiens teltfirma startede med udlejning af teltstel af træ med kanvasoverdækninger som var en del af firmaets eget lager.

1961      Familieforretningen ekspanderer til markedet for levering af telte, og dermed tilbydes Röder familien nu telte til andre teltudlejningsfirmaer.

1965       Firmaets indledende produktudvalg udvikles med introduktionen af stål, som anvendes som det primære materiale til stelkomponenterne i stedet for det tidligere anvendte tømmermateriel.

1975       Brugen af stål udskiftes dog, eftersom udviklingen og tilgængeligheden af ekstruderet aluminium forbedres. Som følge af den væsentlige vægtreduktion, resulterer udskiftningen i et mere brugervenligt materiale til konstruktionen af de modulopbyggede teltsystemer. Anvendelsen af ekstruderet aluminium har den yderligere fordel at have integrerede spor, hvori tagduge samt sideduge kan fastgøres. Dette gør det nye design til et sandt modulopbygget system.

1978       Det nye aluminiumsstel med keder/vulk systemet bliver sammen med en stadig voksende serie af teltdesigns en succes for Röders familieforetagendet. For at drage fordel af en stadig voksende efterspørgsel på produkterne åbner Röder familien en ny fabrik specifikt til masseproduktion af de forskellige teltsystemer. Fabrikken bliver placeret i Röder familiens hjemby, Wolferborn, Büdingen, i Tyskland.

1984       Fortsat produktudvikling gør det muligt for Röder familiens firma at udmærke sig som markedsførende. Et højdepunkt i udviklingsprogrammet fører til design, fremstilling og lancering af verdens første demonterbare 2-etages modulopbyggede telt, som findes i talrige anvendelser over hele verden i dag.

1992       Heinz og Edwin Röder introducerer familiefirmaet, RÖDER AG, på den tyske børs.

1993       Aktiemajoriteten i firmaet RÖDER AG overtages af Klöckner & Co. AG. På dette tidspunkt afgiver Röder familien deres ejerskab i firmaet.

1994       Heinz Röder færdiggør overdragelsen af firmaet til Klöckner & Co. AG og forlader RÖDER AG.

2001    Efter syv års jagt efter andre forretningsmæssige udfordringer, lancerer Heinz Röder sit nye firma, RÖDER HTS (High Tech Structures) KG, til fremstilling af midlertidige konstruktioner. Firmaet placeres igen i området omkring Wolferborn, Büdingen i Tyskland.

2002       RÖDER HTS KG åbner det første salgskontor i Storbritannien og Frankrig.

2003       RÖDER HTS KG åbner et salgskontor, der skal betjene den mellemøstlige region.

2004       RÖDER HTS KG opkøber det konkurrerende industriselskab, HÖCKER STRUCTURES, fra Bad Salzuflen i Tyskland. Det strategiske opkøb af HÖCKER STRUCTURES åbner nye markeder og føjer nye produktlinjer til RÖDER HTS KGs eksisterende produktportefølje.

2005       RÖDER HTS KG og HÖCKER GmbH slutter sig formelt sammen til en samhandelsenhed, der bliver kendt som RÖDER HTS HÖCKER GmbH. Samme år fusionerer RÖDER HTS and HÖCKER STRUCTURES deres produktionsanlæg til det nyetablerede og avancerede 42.000 m2 hovedkontor og fremstillingsanlæg placeret i Kefenrod i Tyskland.

2006       RÖDER HTS HÖCKER GmbH åbner et datterselskabskontor i Singapore.

2007       RÖDER HTS HÖCKER GmbH åbner strategiske salgskontorer i Rusland og Indien.

2008      RÖDER HTS HÖCKER GmbH introducerer en ny række teltsystemer, der er designet til at være fuldt kompatible med andre designs, leveret af andre fabrikanter.

2009      Röder familien fejrer 50 års tilknytning til teltindustrien på RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO trade show 2009. Samme år lanceres den patenterede hybrid-stelkonstruktion af kulstof/legering.

2010       Officiel lancering af det patenterede stelkonstruktionssystem i kulstof/legering – den er let og verdens første inden for teknologien med modulopbyggede telte med fri spændvidde.

2011       Familiefirmaet RÖDER HTS HÖCKER GmbH er globalt repræsenteret i 32 lande. Firmaet bekendtgør opkøbet af 22.000 m2 jord i forlængelse af de aktuelle 42.000 m2 produktionsanlæg – det nye sted vil give yderligere plads til fremtidens ekspansion. Første fase forventes færdig oktober 2011 med konstruktionen af et 2.600 m2 anlæg til avanceret PVC-overtræksfremstilling.